Marleen

Marleen van den Heuvel
mail@marleenillustraties.nl
06-24229016
Deventer

 

 

Mijn naam is Marleen van den Heuvel. Sinds 2006 ben ik werkzaam als illustrator. Ik maak zowel autonoom als toegepast werk.

Voor mijn beelden gebruik ik de collagetechniek. Ik ben altijd op zoek naar geschikt (beeld)materiaal en combineer dat met schilder-, teken-, en druktechnieken. Ik word geprikkeld door het verhaal achter het materiaal. Een oude ansichtkaart, een stapel krantenknipsels, een tijdschrift uit de jaren '50.

Ik wil graag toegankelijke beelden maken. Maar ik wil doormiddel van een poëtische interpretatie van het gevonden materiaal er ook voor zorgen dat mensen net wat langer en aandachtiger naar mijn collages blijven kijken. Ik wil de beschouwer meenemen in mijn wereld, waar je de door mij gekozen elementen kunt samenbrengen tot je eigen verhaal.

Ik werk nog ‘ouderwets’ met schaar, lijm, stempels, verf, kwast e.d. Het is prettig om handmatig te werken omdat ik het materiaal wil voelen. Ik moet daadwerkelijk schuiven met uitgeknipte onderdelen en daardoor de juiste compositie ontdekken. Ik wil net zo lang kunnen knippen, plakken, toevoegen en weghalen tot het juiste resultaat op tafel zichtbaar is.

   
     

Kunst Workshops Winkel Info Nieuws

Illustraties